В чернооченското село Комунига празнуваха Деня Арифе, деца пяха и танцуваха в местното читалище

Исмет ИСМАИЛ

До късно снощи продължи разкрасяването на центъра на чернооченското село Комунига. Младежи и техните родителите, със съдействието на кмета Бахри Хашимов, окичиха с балони централната улица и т. нар площад „Хамаз“, за да придадат още по-празнично настроение за Деня Арифе, предхождащ Рамазан Байрам.

В Народно читалище „Никола Вапцаров 1957“ в чернооченското село Комунига с празнична програма отбелязаха Деня Арифе. Празнично облечени от рано сутринта над 200 деца от селото и съседните населени места се събраха в центъра, за да получат бонбони, сладкиши и други лакомства от местните жители.

Председателят на настоятелство Фатмегюл Исмаил, заяви, че отбелязването на Рамазан Байрам предизвиква огромен интерес сред децата и местното население.

Децата вече разполагат с ново подходящо сценично облекло за пресъздаване на народните обичаи и традиции при изявите си. Имаме и обновен читалищен салон и сцена, където да организираме подготовката, казва Фатмегюл Исмаил.

Припомняме, че след като благодарение на дарените от бизнесмените Себахтин Юзеир и Рушен Рашид, родом от село Комунига, дариха 20 броя народни носии интереса нарасна в пъти към самодейността в читалището.

Гости на събитието бяха Председателя на Общински съвет-Черноочене Бедрие Газиюмер, Кметът на Община Черноочене Айдън Осман, представители на местната администрация, родители и други.

Кметът Айдън Осман поздрави присъстващите и всички жители с празника. Община Черноочене изненада с подаръци малките участници и с лакомства всички деца.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *