Хамид: Проектозаконът на Асен Василев е пълзящ фашизъм, сякаш е писан за Нинова и Трифонов

Като „пълзящ фашизъм“ окачестви зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид проектозакона, според който властта ще прави наказателни черни списъци без съд и присъда и ще замразява пари и имущества по донос. Това предаде БНР.

Става въпрос за законопроекта, изработен във Финансовото министерство, за който първи Епицентър.БГ писа и публикува целия му текст. Според него властта ще брани финансовата и икономическа система с извънреден орган, който ще прави наказателни списъци без съд и присъда, ще замразява пари и имущества по донос.

Министърът на финансите ще е начело на специалния Междуведомствен съвет, който ще изготвя черните списъци.

Физическите и юридически лица, за които има данни, че извършват една от тези дейности, след проверка, ще се включват от правителството в специален Национален списък.

Освен това в проектозакона се предвижда да има Национален списък на свързаните лица, където попадат тези, които са съдействали или са осигурили материална помощ на лицата от Националния списък.

„Може би е намерен някъде в архивите неревизиран закон на Лаврентий Берия, в компилация с трудовете на Химлер и Гьобелс. Получил се е един добър труд, с който управляващите целят да подчинят своите коалиционни партньори, които от няколко дни нещо мрънкат в една или друга посока, говорят за програма за управление, за цели, за подкрепа на хората“, коментира иронично Хамид.

„Тези хора целят да останат на власт поне колкото е царувал Мобуто Сесе Секо (африкански диктатор, управлявал Демократична република Конго от 1965 до 1997 г., бел. ред.). Той с такива закони е управлявал. Малко повече ни станаха африканските диктатори, които съветват това мнозинство, коментира още Хамид.

„Пълзящ фашизъм. Надявам се, да не са писали закона с нашия приятел-демократ Христо Иванов, ще се получи доста смешно наистина“, каза още Хамид Хамид.

Попитан дали черните списъци не са част от заплахата „Аз вас ще ви оправя” на Кирил Петков към ДПС, Хамид Хамид заяви, че предстои да видим това.

„Този закон, доколкото разбрах, е писан от Асен Василев. Той цели да оправи своите коалиционни партньори. Даже негови приближени казват, че това е специално за Слави Трифонов и Корнелия Нинова. Не знам, ще видим дали е така. А нас – ние имаме привилегията, нас да ни оправя премиерът. От 30 години все някой оправя ДПС и виждате как все ни е оправил. Ако позволите да цитирам друг класик: „Много като него вече плакаха!,“ обясни Хамид, цитиран от „Стандарт“.

Източник: Епицентър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *