„Цветовете на приятелството“: Антимовци и Златаровци в поредната мобилност по проект

В дните 17.06 – 19.06.2022г. се проведе образователна ваканция от типа летен лагер под надслов „Школа на приятелството“. Проектът е насочен към реализиране на ефективната образователна интеграция и пълноценната социализация на учениците от етническите малцинства чрез осъществяването на съвместни дейности между СУ „Антим I“ – Златоград и ПГ по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ – Кърджали.

В Курортен комплекс „Боровец“ по двадесет ученици от двете училища под ръководството на четирима ръководители реализираха дейности по атрактивна програма. В първия ден двата екипа представиха на конференция резултатите от проектната работа. Вторият ден бе посветен на обучение чрез „правене“, работа в екип, изнесено обучение, беседа, ролеви игри и други ситуационни методи. Свободното време бе наситено с посещения на исторически и културни забележителности из Софийска област.

Съвместната дейност е много важна за осъществяването на всички проектни цели. Общуването на учениците от различните етноси създава предпоставки за преодоляване на негативните стереотипи и дискриминационните нагласи и създава благоприятна и толерантна среда в двете училища.

Ръководството на ПГТ „Проф. д-р Ас. Златаров“ изказва благодарност на екипа на СУ „Антим I“ от Златоград за доверието, за оказаното съдействие и ползотворната съвместна работа. Пожелаваме си обменът на добри практики да продължи все така успешно.

Източник и снимки: ПГ по туризъм Кърджали

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *