Международен детски турнир по футбол „Шампион на шампионите” започва в Златоград

Валери КОВАЧЕВ

От 23 юни до 3 юли Златоград ще бъде домакин за поредна година  на международен детски футболен турнир „Шампион на шампионите”. В него ще участват над тридесет отбора от страната и чужбина в пет възрастови групи. Те са от Смолян, Кърджали, Чирпан, Бургас, Момчилград, Джебел, Крумовград,  Перник, Казанлък, Рудозем, Ивайловград, Пловдив и София. От столицата ще се включат тимове на една от най-елитните футболни академии в страната – „ДИТ”  и от школата „Левски – Раковски”  на бившия футболист на „сините” Станислав Ангелов. Община Златоград ще бъде представена от двата местни футболни клуба – „Вихър” и „Златоград”.

Основната идея на турнира е да се даде възможност на децата за изява, да се срещнат с отбори от цялата страна и чужбина, да се докоснат до футболисти от водещи футболни школи от страната и чужбина.

В първия етап на турнира, който започва утре, ще участват отбори от две възрасти – 2005 и 2007 г. Сред тях има и два отбора от Ксанти.

Във втория етап званието „Шампион на шампионите” ще си оспорват отбори от деца,  родени през  2010, 2011 и 2012 г.

Организатори на турнира са община Златоград и  агенции за спортен маркетинг Ремисол и Revolution-NB.

Официалното награждаване ще бъде на 3 юли пред сградата на общината. Кметът Мирослав Янчев ще връчи купите и медалите на победителите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *