Дует Ритон озари Татул, Нощта на Орфей събра стотици гости

Нов живот

Стотиците гости дойдоха на тракийското светилище край село Татул, за да станат част от  четиринадесетото издание на музикалния фестивал „Нощта на Орфей“. След прекъсване от две години поради световната пандемия от коронавирус, проявата е възстановена с пълна сила от главния организатор – Община Момчилград.

Кметицата на село Татул Адифе Мустафа посрещна дует „Ритон“ с къпана баница, приготвена по стара рецепта.

В речта си на откриването Кметицата на Момчилград Илкнур Кязим заяви: Тракийското светилище на Орфей при село Татул е уникално културно наследство и истинска гордост за жители и гости на общината, за безброй туристи от страната и извън нея. Фактът, че десетки хиляди души годишно са били тук, за да видят светилището на Орфей ни дава основание да надграждаме всичко постигнато дотук. Тези цифри сами по себе си говорят, че съществува нестихващ и дори нарастващ интерес към Светилището на Орфей. Ние с моя екип работим над идеята това свято място да стане още по-приятно и интригуващо за посещение, защото вярваме, както и много от вас навярно, че този уникален комплекс все още крие много тайни. В тази връзка бих искала да съобщя добра вест и тя е свързана със стартиране на нови разкопки, които трябва да започнат през началото на тази есен.

Тя връчи велосипед – голямата награда за победителя в традиционния велопоход, предхождащ фестивала „Нощта на Орфей“. Участниците изминаха разстоянието от Момчилград до село Татул, което е около 15 километра.

Известният певец на родопски народни песни Филип Синапов, роден в Момчилград, представи новия си албум „Песни от извора“.

Катя и Здравко, който също е родом от Момчилград, са сред най-обичаните български поп изпълнители. Песните на дует „Ритон“ бяха гвоздеят в програмата на фестивала,   създадоха невероятно настроение и получиха заслужени овации от публиката.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *