Спектакълът на Музикалния театър зарадва зажаднялата кърджалийска публика

Валентина ИВАНОВА

За първи път Националният музикален театър „Стефан Македонски“ гостува в Кърджали с пълен състав от певци, хор, балет и оркестър.

По-възрастните  меломаните помнят гостуванията на известните Видин Даскалов и Лиляна Кисьова, но представление като сегашното, в пълен състав не беше показвано в родопския град.

Затова и гостуването на столичани се превърна в културно събитие за Кърджали, затова и зажаднялата публика възторжено приветства изпълненията, ръкопляскаше в такт с музиката и пригласяше на певците в познатите и обичани оперетни партии.В спектакъла прозвучаха откъси от произведения на Щраус, Лехар, Офенбфах и Калман.

В уникалния спектакъл „Grand Cancan – великата оперета“ участват солистите Марияна Арсенова, Илона Иванова, Добрина Икономова, Олга Михайлова-Динова, Теменужка Трифонова, Катерина Тупарова, Александър Мутафчийски, Александър Панайотов, Стефан Петков, Пеньо Пирозов, Денко Проданов, Христо Сарафов и Богомил Спиров, а също хор, балет и оркестър на музикалния театър. Диригент е Юли Дамянов, режисьор – Александър Мутафчийски, хормайстор – Людмил Горчев. Хореографията е на Татяна Янева и Йоанна Стоянова, сценичният дизайн на Пеньо Пирозов.

След бляскавия спектакъл Марияна Арсенова, директор на Музикалния театър, участник в представлението се обърна към публиката с пожеланието: „Когато имате нужда, сме готови да дойдем да ви веселим и да ви показваме, че животът е красив. Само ни поискайте, ние сме ваши!“

Тази вечер на спектакъла ще се наслади и публиката в град Хасково.

Снимки Валентина Иванова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *