Кърджалийският театър влиза в партньорство с театър Дуе от Парма

Нов живот

От 3 до 6 ноември в португалската столица Лисабон се проведе Годишната театрална конференция на ETC, а домакин беше Teatro Nacional D. Maria II.

Участие в конференцията взе Театрално-музикалният център – Кърджали, представляван от директора Гълъб Бочуков и сътрудник международни контакти Руми Николаева, заедно с близо 100 участници от 28 европейски държави. Водещата тема беше загрижеността в театрите за справяне с предизвикателствата и несигурността на времето, в което живеем.

Васил Василев, директорът на Народния театър „Иван Вазов“, и Гълъб Бочуков в Лисабон

По време на конференцията, ТМЦ – Кърджали подписа споразумение с Театър ДУЕ Парма – Италия за партньорство по дългогодишен проект на ЕТС „Изграждане на Вавилон“, а Народен театър „Иван Вазов“ – София, бяха един от 4-те новоприети членове в семейството на ЕТС.

Серж Рангони, артистичен директор и генерален мениджър на Théâtre de Liège, Белгия и президент на ETC, каза: „Нашата съпричастност и разбиране на ситуацията, ще ни позволят да се изправим срещу дълбоките пукнатини, които нашите общества преживяват. Трябва да направим това без страх, но и без наивност!“

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *