В Крумовград боядисваха яйца и виха кръшни и пъстри хора с песните на Нина Иванова

Нов живот

И в Крумовград беше спазена традицията на Велики четвъртък да се боядисват  яйца. Всички деца от общината бяха поканени вчера  от 16:15 часа в центъра на града за традиционното боядисване на Великденски яйца. Инициативата бе на Общинската администрация. Възрастните жени от Пенсионерското дружество показаха  техника  на боядисване с отвари от билки и стар кромид лук.

Приветствие към жителите на община Крумовград отправи кметът на общината Себихан Мехмед. Тя пожела Великденските празници да бъдат изпълнени с топлина и радост. С обич и вяра, с воля и упоритост, да работим за един по-добър свят и по-добър живот за нас и нашите деца!

Празника продължи с дълги, кръшни и пъстри хора с песните на народната певица Нина Иванова под съпровод на музикантите Валери Караасенов и Петър Войников.

Жителите и гостите на община Крумовград бяха призовани да присъстват на Великденския празник, облечени в народна носия, като изненадата беше поднесена от кмета на общината Себихан Мехмед, която награди най-малкият и най-възрастният участник в народна носия.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *