Малка пианистка от Кърджали изнесе първи самостоятелен концерт Посвети изпълнението на баба си

Гюнер ШЮКРИ

В първия си самостоятелен концерт талантливата Ярен Мехмед от Кърджали показа завидно майсторство при интерпретацията на произведения в различни стилове и от различни епохи. Концертът на 10-годишната пианистка започна с вдъхновеното изпълнение на клавирния вариант на песента от репертоара на френската певица Мирей Матийо – „Прости ми този детски каприз”. Сред останалите изпълнения бяха емблематичният за епохата на романтизма Валс в ла-минор на Фредерик Шопен, както и клавирен вариант на един от шедьоврите на музикалния класицизъм, песента на Бернхард Флис – „Спи мой малък принце”.

В разнообразната концертна програма присъстваха и музикални теми от филми – „Самотният пастир” на Джеймс Ласт от филма „Убий Бил”, „Любовна тема” на Джорджо Мородер от филма „Флашданс” и „Грамофон валс” на Йожен Дога, от филма „Без доказателства”. От пиесите на съвременни композитори бурните аплодисменти на публиката предизвикаха „Разпръскващи се вълни” на Ханс-Гюнтер Хойман, „Чучулигата” на Ариел Рамирес и „По вълните” на Олга Геталова.

Малката Ярен трогна всички в залата, посвещавайки последното си изпълнение – клавирният вариант на песента „Моя съдба” на Махсун Кармъзъгюл на своята баба Гюлназ Якуб.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *