Показват в Кърджали най-гледания български документален филм „Моралът е доброто" ще има прожекция на 28 юни от 18,30 ч. в кино "Роял"

Валентина ИВАНОВА

„Моралът е доброто“ е най-гледаният български документален филм в киносалоните от 89-а година насам. Той разказва за живота и дейността на известния юрист, интелектуалец и общественик доц. д-р Кристиан Таков. Лентата обхваща всички важни етапи от развитието му като личност и непознати за публиката моменти от неговия живот, датиращи от най-ранната му детска възраст. Това съобщават организаторите на прожекцията.
Представени са множество старателно издирени и непубликувани досега архивни кадри и документи, както и поредица интервюта със семейството, колеги, приятели и съмишленици на доц. Таков. Събрани заедно, те изграждат последователно образа на известния юрист, интелектуалец и общественик и отварят врата към неговия свят. А в този свят думи като истина, справедливост, морал и доброта се доказват всеки ден и с всеки житейски избор, който прави Кристиан.

„Моралът е доброто“ получи пет номинации и награда “Васил Гендов” 2023 за най-добър дебют на документален филм. Прожектиран в над 70 града в България и чужбина и е най-гледаният в Дом на киното за 2022 г. Продуцент е Аффлатус, оператор – Калоян Игнатов, монтаж – Димитър Стафидов. Музиката е на Георги Черкин.

След прожекцията в Кърджали, зрителите ще имат възможност да се срещнат с режисьора Веселин Диманов, който направи своя дебют именно с този филм.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *