Дънди подкрепя Срещата на крумовградчани от близо и далеч

  • Златодобивната компания помага в най-важните проекти на общината и през 2023 година
  • Продължават археологическите проучвания край Храстово
  • Предвидени са средства за допълнително стимулиране на медици

Нов живот

Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ще подпомогне и през 2023 г. развитието и благоустрояването на община Крумовград.

Според Годишния рамков договор за инвестиции и развитие на обществото между „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ и общината, средствата от програмата ще бъдат разпределени в няколко направления.

Предвидени са ресурси за финансиране на заплати и допълнителни възнаграждения за персонала на МБАЛ „Живот +“ в Крумовград, ремонт на част от помещенията. Планирано е тази година да бъде закупен ехограф. В грижи за здравето на населнието в района, ще бъдат проведени профилактични прегледи специалисти в различни направления.

Друга важна сфера е изграждането на улици, пътни настилки, преасфалтиране, ремонт на покриви, огради, асансьори и хидроизолация.

Областта на спорта и културата, ще бъде осигурена субсидия на Футболен клуб „Крумовград“, подмяна на фитнес уреди, участия на самодейни състави във фестивали, провеждане на държавни индивидуални първенства по шахмат, както подкрепа за станалата популярна «Среща на крумовградчани от близо и далеч».

Развитието на археологията, предизвикала голям интерес, предвижда теренни проучвания на обект „Средновековна крепост“ край Храстово.

Програмата за енергийна ефективност включва актуализации и обследване за установяване на техническите характеристики на многофамилни жилищни сгради в кв. „Запад“ и кв. „Дружба“. За хора в неравностойно положение ще бъде  изградена система за изкачване на стълби с вграден стол.

През 2015 г. „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ сключи Меморандум за разбирателство с община Крумовград, чрез който компанията и общината се договориха в дух на разбирателство и сътрудничество ежегодно да сключват договори за насърчаване развитието на общината. Сътрудничеството успешно продължава до днес в полза на обществото.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *