Канят на заключителен концерт пред Дома на културата Началото е в 20,30 часа на 29 юни

 

Заключителен концерт, под надслов „70 години творчество с любов към изкуството“, започва на 29 юни /четвъртък/ от 20,30 ч. на  открита сцена пред  Дома на културата. В спектакъла ще участват творческите колективи при Общински център за култура и младежки дейности.

„За четвърта поредна година успяваме да осъществим тази идея благодарение на финансовата подкрепа на „ Серта“ с 250 седящи места за зрителите, а медийните ни партньори, БНР-Кърджали  и кабелна телевизия „Технолукс“, отново ще излъчват на живо концерта по техните канали. Създадохме тази традиция, за да може жителите и гостите на град Кърджали да се насладят на изпълненията на  нашите таланти, които със своите умения да  свирят, пеят и танцуват превръщат събитието  в  един вълнуващ празник на изкуството.“ съобщи Марияна Ликова, директор на Дома на културата.

В концерта ще се изявят млади таланти от Школата по изкуства, които спечелиха призови места и награди в национални конкурси по пиано и народно пеене през този творчески сезон. Публиката ще се наслади на изпълненията на солистите от Музикалния театър, които ще ни пренесат през различните епохи в света на музиката. Ще се чуят най- популярните произведения от жанра на операта, оперетата, мюзикъла, балета, поп и рока. Специални гости са Иванка Христева Духова и Мария Белева. Финалът се пада на танцовата школа. Тя ще покаже характерни тракийски, родопски, добруджански, шопски и северняшки фолклорни танци. В пъстрата китка ще се включат гайдарският  състав, народните певици, детският танцов състав, начинаещата и напредналата групи на танцов клуб „Първи на хорото“ и Представителният танцов ансамбъл „Орфей“. Битовият оркестър под ръководството на световно известния музикант Нешко Нешев и солистката Христина Чаушева ще повдигнат настроението на публиката с виртуозните си изпълнения.

След поредицата от дъждовни дни, слънцето специално ще огрее нашата открита сцена с надеждата и вярата, че изкуството е това вълшебство, което прави хората по- добри и по-щастливи граждани. Очакваме Ви, се казва още в поканата.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *