Велосипедисти от Крумовград изминаха 5 километра с кауза Доброволци от БЧК призовават да сме внимателни и отговорни на пътя

Нов живот

Община Крумовград проведе информационна кампания за пътната безопасност и правилата за движение под надслов „Внимателни и отговорни на пътя“.

Мероприятието се проведе със съдействието на Районно управление на МВР – град Крумовград и имаше за цел да насочи вниманието на обществото към проблемите на безопасното придвижване и необходимостта от спазването на правилата за движение за предотвратяване на пътнотранспортни произшествия.

На главната улица на града доброволците на БМЧК от клуб „Добро сърце“ съвместно местната комисия по противообществени прояви на малолетни и непълнолетни на територията на общината, раздадоха на водачи на моторните превозни средства ароматизатори за кола и брошури с полезна информация за санкциите и наказанията. Акцията се проведе на 29 юни, когато се отбелязва Националния ден на безопасността на движението по пътищата.

В рамките на кампанията беше проведен и велопоход. Около 20 велосипедисти поеха маршрут от 5 километра от град Крумовград до село Горна Кула и обратно за каузата – предотвратяване на пътнотранспортни произшествия чрез ограничаване на превишените скорости от водачите.

Организаторите отбелязват, че информираното и отговорно поведение е първа стъпка в предотвратяването на пътнотранспортните произшествия.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *