Четири катастрофи на пътя през уикенда с 10 пострадали

Четири са пътнотранспортните произшествия в областта през почивните дни, при които пострадалите са 10.

Две от катастрофите са тежки с 8 пострадали и за тях са образувани досъдебни производства. На 22 юли около 13 часа на главния път в землището на село Брегово 58-годишен водач на „Мерцедес“ загубил контрол над управлението, автомобилът пресякъл пътното платно, блъснал се в канавка, а след това в скат.

Пострадали трима пътници на 51 г., 74 г. и 77 г., които са били транспортирани до Спешното приемно отделение в Кърджали. Двама са настанени в болницата в Кърджали, а един е в пловдивска клиника. Тестът на водача за алкохол с техническо средство е с отрицателен резултат. Извършен е оглед от дежурна оперативна група от РУ-Кирково. Образувано е досъдебно производство. Екип на пожарния участък в Бенковски обезопасил катастрофиралата кола.

Малко след 10 часа на 23 юли на главния път в района на село Първица 55-годишен водач на румънски автомобил „Хюндай“ предприел изпреварване и блъснал лек автомобил „КИА“. В Спешното приемно отделение в Кърджали са били транспортирани петима ранени.

В болница са настанени две пътнички от лекия автомобил „КИА“ на 44 г. и 45 г., а водачът след преглед е бил освободен. Водачът на румънската кола и пътничка в него също са прегледани и освободени. Извършен е оглед, образувано е досъдебно производство. Екип на РСПБЗН-Подкова обезопасил автомобилите. Около 8 часа на 23 юли в Кърджали 22-годишен водач на „Фолксваген“ блъснал друг „Фолксваген“.

Шофьорът на ударената кола и спътничката му били прегледани в Спешното приемно отделение и освободени. Тестовете за алкохол са с отрицателни резултати. Около 11 часа на 23 юли в района на село Седловина 35-годишен водач на товарен автомобил „Шкода“ загубил контрол над управлението, колата излязла извън платното за движение и се преобърнала. Не е констатирана употреба на алкохол. Съставен е акт по ЗДвП. Екип на РСПБЗН-Кърджали обезопасил товарния автомобил.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *