Големият пожар в района на ивайловградските села Свирачи и Орешино  е овладян

Нов живот

Към 12 часа днес големият пожар в района на ивайловградските села Свирачи и Орешино, който пламна вчера към обяд, е овладян, научи „Нов живот“ от Димитър Налбантов, юрисконсулт  в община Ивайловград, който е на място и участва в гасенето на пожара.

По думите му пламъци не се виждат, но има много тлеещи дървета и пушеци. Дежурните екипи са на място, и ще останат докато пожарът бъде напълно потушен. Тлеещите  дървета се гасят с гръбни пръскачки.

По думите му създадена е много добра организация по гасенето на пожара от „Пожарна безопасност и защита на населението“ и общината.  Между институциите, които участват в гасенето, има добра синхронизация. Пристигнали са екипи от различни краища на страната като София, Бургас, Димитровград и Боровец.  Участват много горски служители и доброволци. Помагат също местни хора и бивши пожарникари.

В гасенето са се включили две тежки верижни машини  от Бургас, които правят просеки и  пресичат  разпространението на огъня.

В гасенето участват и много служители от Общинската администрация в Ивайловград.

За всички са  подсигурени с храна и вода.

Опожарена е голяма площ със сухи треви, храсти и дъбова гора. Няма опасност за населени места. Наблизо до пожара има неожъната пшеница и блок с неприбрани бали слама, но има просека между тях и пожара.

Все още не е ясна причината за пожара.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *