Отменено е бедственото положение заради горския пожар в община Ивайловград

Със заповед на кмета на Ивайловград е отменено бедственото положение на територията на общината, обявено на 30 юли заради големия горски пожар между селата Свирачи и Орешино. Това съобщават на интернет страницата си от общинската администрация. В заповедта се посочва също, че пожарът е овладян.

Пожарът между ивайловградските села Свирачи и Орешино избухна в следобедните часове на 30 юли. Огънят обхвана около пет хиляди декара, от които хиляда декара смесена широколистна и борова гора, по данни на община Ивайловград и областната администрация в Хасково. В овладяването на пожара участваха както пожарни екипи, така и лесничеи, доброволни формирования и машини, които да прокарват просеки в труднодостъпните терени на огнищата. През вчерашния ден, 31 юли, бяха овладени две от направленията на пожара – фронтовете на север и запад, а през днешния ден екипи обхождаха района.

Серията от летни горски пожари в Хасковско започна миналата сряда, когато термометърът се вдигна до над 40 градуса. Тогава бившият областен управител Красимир Ангелов обяви бедствено положение за целия регион, което бе отменено два дни по-късно.

Източник: bta.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *