Приключенски август за децата в Ивайловград

С „Ден на художника“ в Туристически информационен център – Ивайловград започна вчера програмата му за деца „Приключенски август 2023“ съвместно с местния музей. Тя ще продължи до края на месеца, като всеки четвъртък са планирани тематични занятия.

Приключенски август за децата в Ивайловград
В първата за август инициатива се включи и ДГ „Ивайловград“, а домакините от Общинския исторически музей и туристическия информационен център изненадата децата с подаръци. Рисунките на малките художници ще бъдат закачени на „Детската стена“, където организаторите планират да покажат кадри от програмата през август.

Приключенски август за децата в Ивайловград
Следващото занятие за децата е на 10 август, от 10 часа, под мотото „Ден на писателя”, като инициаторите апелират: „Напиши ни най-хубавите си мисли и стихчета за родния край или просто сподели какво искаш да видиш в музея“.

За 17 август е планиран „Ден на изследователя“, като включилите се ще редят мозайки, ще рисуват и ще разглеждат колекции кристали.

Приключенски август за децата в Ивайловград
На 24 август в месечната програма за август е насрочено занятие с мотото „Ден на публициста“, като от музея и туристическия център в Ивайловград провокират децата да опишат впечатленията си в публикация, която ще споделят в социалните мрежи.

Августовската програма завършва на 31 август с Лятно кино за децата в Туристическия информационен център.

Източник: xnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *