Столичните социалисти одобриха Ваня Григорова за кандидат-кмет Преговорите за широка местна коалиция са почти приключили, обявиха от БСП-София

БСП в София застава зад идеята партията да се яви на местните избори в столицата във формат на широка коалиция, както и да бъде издигната лявата активистка и синдикалистка Ваня Григорова за кмет.

Това обявиха от столичната структура на столетницата, след като проведоха конференции на своите 24 районни организации в София. Очаква се решението да бъде потвърдено на 2 септември, когато ще се проведе градската конференция на БСП. Засега от партийната централа на „Позитано“ 20, които често воюват със столичната организация, все още мълчат по въпроса.

Григорова е икономист по професия, съветник е в синдикалната организация КТ „Подкрепа“ и оглавява лявото гражданско сдружение „Солидарна България“. Името й от доста време се лансира като евентуален претендент на БСП за кметското място в София. В началото на август тя предизвика буря в публичното пространство, когато заяви в интервю: „София трябва да бъде гостоприемна за софиянци, а не за италианци, англичани и германци, които са решили да дойдат в събота и неделя да изпият по една бира.“

„Нашето явяване на местния вот с широка местна коалиция е единственият начин да спрем „сглобката“ в София“, коментира резултатите от районните конференции лидерът на столичните социалисти Иван Таков. По думите му, през последните два месеца са водени разговори с потенциални партньори от други политически сили и съвсем скоро местната коалиция ще бъде официално сформирана.

СЕГА,бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *