Даниела Гергелчева си идва от Франция, събира в Момчилград най-добрите тенисисти Tурнирът на нейно име започва в петък, 25 август 2023 година

Нов живот

Момчилград ще бъде домакин на поредния турнир от националните състезания по тенис на маса. Състезанието ще носи името на европейската шампионка и почетен гражданин на община Момчилград Даниела Гергелчева.

Срещите ще се играят в комплекс „Наим Сюлейманоглу“ от 25 до 27 август. Заявка за участие досега са подали над 50 деца, които ще играят в две групи до 13 и до 15 години – момчета и момичета.

Те ще си оспорват призовите места в две дисциплини – индивидуално и отборно.

Очаква се на турнира да присъства Даниела Гергелчева, която ще награди най-добрите.

Откриването е на 25 август – петък от 14,00 часа с участието на ръководството на община Момчилград.

Турнирът се финансира по проект на програма „Децата и спортния клуб“ на Министерството на младежта и спорта за 2023 година.

Припомняме, че родената в Момчилград Даниела Гергелчева е сред най-добрите тенисистки в света в края на 1980-те и началото на 1990-те години. На 14-годишна възраст става шампион по тенис на маса за девойки. Завършва Националната спортна академия. Има 11 шампионски титли на България. Става европейски шампион през 1990 г. Участва в олимпийските игри в Сеул през 1988 г. и в Барселона през 1992 г.

От 1989 г. се състезава за спортен клуб в град Монпелие, Франция, с който става 3 пъти шампион на Франция. Печели още 8 титли, вече като треньор. Освен Почетен гражданин на Момчилград, е удостоена със званието „Почетен гражданин на Монпелие“.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *