Българи в района на големия пожар край Александруполис: Всичко в града е затворено, пепел пада отвсякъде

Опустошителните пожари в Гърция продължават да бушуват. Заради огнения ад гръцкият премиер Кириакос Мицотакис свика лидерите на политическите партии и депутатите на извънредно заседание в парламента.
Според противопожарните екипи обстановката се подобрява, особено в районите, където вятърът утихва. В сила обаче остава пълната забрана за влизане в горски райони.

„Всички сме готови с една чанта в колата, по цели нощи седим и очакваме момента в който ще ни кажат да напуснем града да тръгнем, магистралата е затворена в момента , отварят я на 5-10 минути , пак я затварят защото огнъят е около магистралата. нямаме радио и имаме голям проблем с интернета затова е слаба връзката. , всичко е затворено в града, единствено работят супермаркетите, хората вървят който излиза върви със маска, страшен пушек е, пепел пада отвсякъде като сняг“, заяви Галя Бакалова, жител на Александруполис.

„Все още въздухът в Александрупулис и около Александруполис е токсичен, не се диша, трудно е, туристите там в хотела в който аз работя, вчера са напуснали. Аз никога не съм виждала такава грозна картинка в Александруполис и около Александруполис“.

Източник: БНТ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *