Митничари заловиха блузи и якета с фалшиви марки на Капитан Андреево 45 750 артикула са открити в товарен автомобил, пристигащ от Турция

Нов живот

45 750 артикула, по-голяма част от които текстилни изделия със знаци на търговски марки, задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево. Стоките, които са иззети поради съмнения, че са нарушени права върху интелектуалната собственост, са открити при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция.

На 18 август 2023 г. в 00:55 часа на пункта пристига влекач с полуремарке с полска регистрация. Шофьорът – полски гражданин, представил редовни документи за превозваната групажна стока от Турция за Белгия. Камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която инспекторите установяват, че в 170 колета се съдържат стоки, които носят лога, отличителни знаци и надписи на световни търговски марки.

Открити са 44 395 текстилни изделия, по-голяма част от които чорапи, тениски, блузи и якета. В част от колетите са открити още 846 чифта спортни обувки и 509 чанти.
От началото на годината до момента митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали близо 800 000 артикула със знаци на регистрирани търговски марки.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *