В Момчилград започна турнирът „Даниела Гергелчева“ Над 50 деца от страната се борят за купата на името на европейската шампионка

Нов живот

Кметът на Момчилград Илкнур Кязим откри националния турнир по тенис на маса, носещ името на европейската шампионка Даниела Гергелчева.

За пореден път родопският град е домакин на състезание на национално ниво, като срещите се играят в залите, носещи имената на почетните граждани Даниела Гергелчева и Хасан Ходжаоглу. Поради неотложни ангажименти на откриването на състезанието не успя да присъства европейската шампионка от 1990 година. В турнира участват над 50 деца, които ще се надпреварват за призовите места в две дисциплини – индивидуално и отборно. Тук бяха председателят на Общинския съвет Ерсин Юмер и Хасан Ходжаоглу, който е дългогодишен треньор по тенис на маса.

„Момчилград се гордее със своята спортна история и с всички онези спортисти, които са прославили града и общината ни по света. Сигурна съм, че оттук ще излязат нови шампиони, които да последват пътя на Даниела Гергелчева и Хасан Ходжаоглу“, заяви при откриването кметът Илкнур Кязим. Тя поздрави всички състезатели и им пожела успехи на състезанието, което ще продължи до 27 август.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *