Върнете се живи и здрави, пожела Главен комисар Джартов на заминаващите за Гърция пожарникари (Видео + Снимки) Нова група от 36 огнеборци ще смени предишния екип, тръгна от Кърджали

Валентина ИВАНОВА

Както тръгвате живи и здрави, искаме така да се приберете. Задължително ползвайте лични предпазни средства. Колегите, които ще смените, участваха в тежки пожари, свързани със силен вятър, сменящ посоката си. Най-важното е да се пазите. С тези думи Главен комисар Александър Джартов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защитна на населението” на МВР, изпрати групата пожарникари, която тръгна в петък по обяд от Кърджали към Гърция, за да се включи в борбата с огнената стихия.

Тъй като пожарите в южната ни съседка още не са овладяни, от България потегля нова група огнеборци, представители на 8 регионални дирекции: Шумен, Ловеч, Габрово, Монтана, Благоевград, София, Пазарджик и Стара Загора. Те отпътуваха с 5 микробуса. Ръководител е главен инспектор Росен Борисов от РДПБЗН-Шумен.

Предишният екип участва при гасенето на пожари в няколко населени места, където имаше по-сериозна опасност. Там, където огнищата бяха потушени, те се включиха в опазване на мястото, така че да не се допусне да се възобнови огъня. Последните дни беше много ветровито, което изключително много затрудни пожарогасителните действия. Българите обаче се справиха добре, заяви със задоволство главен комисар Джартов.

Големият пожар край Александруполис тревожи и българите.

Пожарът е на около 20 км от българо-гръцката граница. Не се разпространява твърде бързо към нашата граница. На терен има достатъчно техника и хора. Наблюдаваме ситуацията.

В Ивайловградско виждат дим и сажди, но засега няма опасност. Но когато започне да се променя бързо посоката на вятъра, никой не може да предвиди какво ще се случи.

Планът е да останат до 10 септември и да се приберат на 11 септември.

За обстановката в България, главният комисар заяви, че е сравнително спокойна. Има един по-сериозен пожар, над Асеновград.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *