Кърджалийският боксьор Ергюнал Сабри тръгва със самочувствие към държавното първенство за мъже Състезанието започва на 12 септември в Пловдив

Валентина ИВАНОВА

Българският бокс открива сезона с Държавния личен шампионат за мъже и жени. Елитът се събира в Пловдив на 11 септември 2023 г., а от 12 до 16 септември са двубоите.

Стоян Узунов, треньор на кърджалийския клуб „Aрда бокс“, е дал заявка за трима състезатели, като надеждите на всички са насочени към звездата на отбора Ергюнал Сабри – Оги, многократен републикански първенец, двукратен европейски шампион, носител на сребърно и бронзово отличие от първенства на Стария континент.

Треньорът Стоян Узунов

След Пловдив Оги ще се качи на ринга в Курортния комплекс „Албена“, където на 26 септември започва Балканското първенство. А най-важното състезание до края на годината, за което талантливият кърджалиец се готви, са Европейските игри до 22 години.

За клуба предстои участие във Вторият кръг на държавния личен отборен шампионат за младежи и девойки. Двубоите ще се играят в Горна Оряховица от 26 до 30 септември. «Арда бокс» готви няколко боксьора. Точните имена треньорът ще съобщи допълнително, в зависимост от моментното състояние на състезателите.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *