Почерпиха с вкусна торта децата от летните занимални в Крумовград Заместник кметът Неждие Акиф връчи грамоти и награди получиха всички участници

Нов живот

Народно читалище „Христо Ботев 1914“ в Крумовград организира летни занимания за ученици от Крумовград през цялата ваканция. Децата ги посещаваха с голям интерес. Там те рисуваха, правиха декупаж върху дърво и бутилки, четоха стихове на Ботев, Вазов и други поети. Запознаха се с историята на града като посетиха и поднесоха цветя на паметниците в Крумовград.

Беше организирано посещение в джамията, църквата и музейната сбирка в града. С голям интерес слушаха за мюсюлманската и християнска религия и историята на града.

В клуб „Веселяк” заниманията бяха: подвижни забавни игри в парка, рисуване на асфалт, игра на шах и табла, не се сърди човече, скачане на ластик, народна топка и игра на федербал.

Не липсваха и разходките и игрите сред природата. Беше организирана и екскурзия до скалното светилище в с. Ковил.

При закриване на летните занимания от името на кмета на общината присъстваше Неждие Акиф – заместник кмет. На всички участници в летните занимания за активното им участие бяха осигурени грамоти и награди. Всички се почерпиха с вкусна торта.

От името на председателя на читалището и неговите служители беше поднесено благодарствено писмо за кмета на общината Себихан Мехмед за оказаното съдействие и финансова подкрепа.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *