Ученици и учители в училище „Васил Левски“ в Крумовград се включиха в инициативата „Празнично хоро“, посветена на Деня на Независимостта

Нов живот

Средно училище „Васил Левски“ в Крумовград почете един от най-светлите празници в историята на третата българска държава – Деня на независимостта.

На 22 септември  се навършват 115 години от провъзгласяването на независимостта на България. С този акт се отхвърля политическата и финансова зависимост на България от Османската империя, наложена ѝ от големите европейски държави с подписването на Берлинския договор.

На този ден през 1908 година България доказва, че нейните основи са здрави, че може да бъде независима, силна и обединена! С провъзгласяването на независимостта на България се издига международният авторитет на страната и тя се превръща в равноправна на другите държави. Княз Фердинанд приема титлата „цар на България“.

Учениците и техните учители  от СУ ,,Васил Левски“ в . Крумовград като достойни наследници на първите строители на съвременна България, съхраняват история и пренасят в своето съвремие мъдростта и жаждата им за свобода и независимост.

В навечерието на празника  директорът на училището  Цветан Терзиев поздрави всички ученици и учители за Деня на Независимостта, представени бяха същността и значението на празника. Тържествено бе прочетен Манифеста на цар Фердинанд I за обявяване на независимостта на България.

Ученици и преподаватели от начален, прогимназиален и гимназиален етап се включиха във Второто издание на общоучилищната инициатива „Празнично хоро“, посветена на този празник.

 

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *