Гала концерт с участието на чуждестранни танцови групи, организиран от Анкарската община, се състоя в турската столица

Гала концерт с участието на чуждестранни танцови групи се състоя в Анкара. Събитието бе част от тридневния форум, организиран от Анкарската столична община, посветен на 100-годишнината на столицата.

Турската столица Анкара чества на 13 октомври 100-годишнината си, а на 29 октомври бе отбелязана и 100-годишнината от основаването на Република Турция.

Форумът по повод 100-годишнината на Анкара се провежда в периода 29-31 октомври с участието на кметове и заместник-кметове на столици, побратимени с Анкара, както и с представители на различни международни институции и местна администрация.

В рамките на събитието в продължение на три дни танцови групи от редица страни изнасят концерти в големите паркове в турската столица, а снощи в конгресния център Конгресиум бе организиран гала концерт, на който държа реч кметът на Анкара Мансур Яваш. На концерта бяха поканени кметовете, заместник-кметове на побратимените на турската столица градове, както и посланици и дипломати от много чуждестранни дипломатически мисии в Турция.

На сцената излязоха музиканти от популярния оркестър „Анкара сити оркестра“, както и музикални състави от различни страни.

Кметът на Анкара Мансур Яваш отправи в речта си снощи призив за мир и разбирателство по света.

Трябва да действаме, за да не се допускат престъпления срещу човечеството, като не се позволява дискриминация на религиозен принцип, на базата на различни езици и раса, каза Яваш, визирайки и конфликта в ивицата Газа.

И казвам – да пребъде Анкара не през следващите столетия, а през следващите хилядолетия, каза Яваш в заключение, като благодари на гостуващите делегации за сътрудничеството.

Източник: bta.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *