Никола Рахнев от Гората.бг стана “Будител на десетилетието“

Създателят на „Гората.бг“ Никола Рахнев бе обявен за „Будител на десетилетието“ в националната кампания, организирана от БНР. На тържествената церемония на 1 ноември бяха отличени съвременните будители.

Никола Рахнев е създател на най-голямата доброволческа инициатива за засаждане на нови гори и дървета в България. Той стана „Будител на годината“ за 2019, днес неговата мечта за милион засадени дървета вече е е изпълнена двукратно и новата цел е 3 милиона дървета.

„Будител е всеки, който вдъхновява българския народ да вярва в себе си. Правете колкото се може повече добро, по всеки възможен начин, по всяко време, навсякъде, защото има огромен смисъл. А смисълът да правим добро е да оставим един по-добър свят, една по-добра България за децата ни“, сподели победителят.

Наградата „Аз, буки, веди – Знание“ на скулптора Александър Пройнов връчи министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова. „В рамките на тази кампания – 10 поредни години, ние се уверяваме, че в България има прекрасни хора. Има будители, които могат да събудят енергия не само в България, но и в целия свят. Това е един много специален човек, явление в нашата действителност, защото по много тих начин променя света, с достойнство посреща сълзите на хората и със сърцето си чувства тяхната любов и благодарност, но и човек, който предава своята ценност и модел на поведение на своите деца“, каза министър Шалапатова.

Специалната награда на БНР получи Лазар Радков – основният двигател на кампаниите „Капачки за бъдеще“ и „Каузи.БГ“.

Специалната награда на bTV Media Group е за писателя Георги Господинов – първият българин, носител на литературната награда „Букър“ за романа „Времеубежище“.

Водещи на церемонията бяха Ива Дойчинова – създател на инициативата, и Даниел Ненчев.

ОФФнюз

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *