Лудогорец не впечатли, но все пак си взе реванш от Крумовград и се качи на върха

Лудогорец записа трета поредна шампионатна победа под ръководството на Георги Дерменджиев, като надви Курмовград с 1:0 у дома.

Трябва да отчетем, че разградчани не иизграха най-силния си и впечатляващ мач, но все пак свършиха успешно своята работа, а и сякаш успяха да спестят малко сили преди домакинството на Фенербахче в четвъртък.

Освен това Лудогорец си взе реванш от новака в елита за поражението, което Крумовград нанесе на шампионите още в първия кръг на сезона. Онова 3:1 в Коматево си остава една от големите сензации през сезона, но този път победителят е напълно очакван.

Самото начало на мача бе най-силният период за разградчани, които успяха да открият в 16-ата минута чрез набиращия скорост Квадуо Дуа.

Той вкара и двете попадения за победата над Славия в последния кръг, а днес скъпото ново попълнение на разградчни отново се разписа.

Дуа бе на точното място, за да получи пас от Спас Делев с глава и да вкара топката само от няколко метра в опразнената врата.

Голът успокои шампионите и темпото на игра значително спадна, като до края Лудогорец имаше още 1-2 положения, които не успя да отбележени. Трябва да кажем, че и Крумовград не създаде голова ситуация, а в приспивно темпото двата тима доиграха срещата.

Така Лудогорец вече е лидер в класирането с 33 точки, с една пред ЦСКА, Черно море и Локомотив (Пловдив), докато Крумовград се намира на 11-ата позиция с 18 пункта.

Дир.бг

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *