Младите червенокръстци в Черноочене отчетоха добре свършена работа

Нов ЖИВОТ

Отчетното събрание на доброволците от Клуб „Щастливи с нас“ на Български младежки червен кръст към Средно училище „Христо Смирненски“ село Черноочене се проведе днес. Присъстваха всички членове от средното школо.

Неврие Реджеб – координатор на клуба, представи инициативите и кампаниите реализирани от доброволците през отчетния период.

Припомняме, че доброволците на клуб на БМЧК “ Щастливи с нас“ се класираха на първо място в екологичните предизвикателства по проект на БМЧК – Кърджали „БМЧК # Екологични предизвикателства # Природа , чистота“.

След като младите червенокръстци успяха да реализират всички предизвикателства и да достигнат до над 10 000 души, по проекта, бяха наградени с двудневна екскурзия до забележителности в България. Посетиха Регионалният природонаучен музей в Пловдив, където разгледаха дванадесетте експозиции на музея, които включват над 20 000 различни видове от цял свят. В планетариума на музея се запознаха с дейностите за наблюдение и прогнозиране на времето и за предотвратяване на природни и причинени от човека бедствия.

Проекта на БМЧК – Кърджали се реализира по програмата за развитие на иновации и добри практики по приоритетни дейности на БМЧК.

След отчета се пристъпи към избор на делегати за Общо събрание на клубовете на БМЧК-Кърджали.

През годината доброволците на клуба се включиха в раздаването на Коледни пакети на деца в риск от тяхното учебно заведение, организирането на благотворителни базари с подкрепата на ръководството на учебното заведение и Общински съвет на БЧК-Черноочене.

На проведеното събрание членовете на клуба единодушно приеха план за работа през 2024 година и обсъдиха предстоящите до края на годината инициативи.

Гости бяха специалиста по младежка дейност към Областния съвет на червенокръстката организация Елита Динкова, Исмет Исмаил – Председател на Общинската  организация на БЧК в Черноочене, Юлияна Райчева – член на Общинския съвет на БЧК-Черноочене и наставник на Клуб „Щастливи с нас“.

От Общинската организация на БЧК в Черноочене пожелаха на младите доброволци да носят винаги добротата и човечността в себе си.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *