Кметът на Община Черноочене инж. Айджан Ахмед, кметове и общинските съветници положиха клетва

Исмет ИСМАИЛ

Новият кмет на Община Черноочене инж. Айджан Ахмед положи клетва и отбеляза началото на първата общинска сесия на местния парламент за мандат 2023-2027 г.

Тържествената церемония се проведе в салона на местното читалище и бе открита от областния управител на област Кърджали Никола Чанев.

Присъстваха още Областният лидер на ДПС-Кърджали Ресми Мурад, председателят на областната младежка структура на ДПС Ерсин и неговия зам.-председател Кадир Мустафов, както и много граждани.

Заседанието се ръководи от най-възрастният общински съветник Беятин Халим.

Новоизбраните 17 общински съветници и кметовете на кметства също се заклеха да работят за по-добра община и в полза на гражданите.

От името на 16-членната съветническата група на ДПС председателят на партията и водач на листата, както и досегашен председател на сесията Бедрие Газиюмер предложи за председател на Общински съвет-Черноочене инж. Месру Мюмюн. Той беше единствен кандидат. След тайно гласуване инж. Месру Мюмюн единодушно бе избран за председател на Общински съвет-Черноочене.

Искам да благодаря от сърце за високата подкрепа да бъда избран за кмет на Община Черноочене. Вашият глас означава не само доверие, но и очакване за по-добър живот за нас и за нашите деца. Убеден съм, че ще го постигнем заедно, с диалог и разбирателство. Община Черноочене е малка община, но през новия мандат ще работим, за да превърнем района в още по-красиво и приветливо място за живеене, каза новият кмет на Община Черноочене инж. Айджан Ахмед. Той спечели местните избори, като 92 % от гласувалите са дали вота си за него.

След тържествената сесия на Общинския съвет, кметът инж. Айджан Ахмед, досегашният – Айдън Осман, общински съветници и кметове на населени места се отправиха към сградата на Общината, където бяха посрещнати от колектива на администрацията.

Айдън Осман поздрави кмета инж. Айджан Ахмед и му пожела ползотворна работа съвместно с администрацията за това община Черноочене да стане по-добро място за живеене. Оставям изградена модерна инфраструктура, работеща местна администрация и стабилен общински бюджет, той.

Това е първият мандат на Айджан Ахмед като кмет на Община Черноочене. Роден е през 1982 година в Черноочене, където е завършил средното си образование. През 2004 година става бакалавър по „Електроника” в Техническия университет в Габрово. Магистър е по „Счетоводство и анализ” от Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”. Работил е като експерт в Областна дирекция „Земеделие”. Има сериозен опит в частния сектор в сферата на промишлеността като ръководител в компания с над 100 души персонал. През последните 9 години е бил директор на Държавен фонд „Земеделие“ в Кърджали.

Бил е два мандата общински съветник от ДПС в Черноочене, в единия от които е и председател на постоянната комисия по „Законност и обществен ред”. Семеен е, с две деца.

Инж. Месру Юсеин Мюмюн е роден на 28 февруари 1975 г., в гр. Кърджали. Основното и средното си образование завършва в СОУ „Хр. Смирненски” с. Черноочене. През 2000 година завършва ТУ – гр. Габрово със специалност „Автоматика, компютърна техника и технологии”-магистърска степен. Има квалификационна степен преподавател по „Информационни технологии”.

През 2003 г. започва работа в Общинска администрация Черноочене на длъжност старши специалист „Отбранително-мобилизационна подготовка и Гражданска защита”. През 2009 г. е преназначен на длъжност началник отдел „Стопански дейности, управление на собствеността и местни приходи”. Секретар на община Черноочене от 2016 г. до 2023 г. Женен е, има две дъщери.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *