Коледните празници в Кърджали започват с Васил Петров Концертът му с Врачанската филхармония е на 16 декември в театъра

Валентина ИВАНОВА

Кадифеният глас на българския Франк Синатра отново ще зарадва кърджалийци. Васил Петров пристига в областния център, този път със специалната си програма от коледни песни. „White Christmas“ включва произведения от американската и европейската класика и ще допринесе за празничното настроение на родопчани.

Петров ще изпълни темите – White Christmas, Jingle Bells, Ave Maria, Hаve yourself a Merry Little Christmas, The Christmas songs, Winter wonderland и други и ще пресъздаде топлината и светлата вяра, с които свързваме Рождество Христово.

Забавните коледни класики са аранжирани в суинг и джаз теми, красиви балади и възхитителни валсове. Джаз линията държат Йордан Тоновски джаз трио, а специални гости в програмата са цигуларката с редица световни награди – Зорница Иларионова, талантливите оперни сопрани Таня Радева – Лазарова и Мария Божилова.

Концерт-спектакълът ще се състои на 16 декември 2023 година, от 19 часа на сцената на театър “Димитър Димов”. Той е част от коледното турне на джазмена, което се провежда с участието на Врачанска филхармония с диригент маестро Христо Павлов.

Припомняме, че меломаните в Кърджали се срещнаха за последно с Васил Петров на 12 май тази година по време на националното турне на продукцията „Да послушаме кино“. Тогава той се качи на сцената заедно със солистите Хилда Казасян и Теодосий Спасов и едни от най-добрите джазови музиканти – Живко Петров, Христо Йоцов, Димитър Карамфилов, Михаил Йосифов и Плевенската филхармония с диригент Борислав Йоцов.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *