Кърджалийски театрали участваха в среща на Европейската конвенция в Румъния Френски театър кани млади български актьори на кастинг в Париж

Валентина ИВАНОВА

В румънския град Тимишоара се проведе годишната среща на Европейската театрална конвенция, под надслов „Споделяне“. Трима участници на ТМЦ-Кърджали, водени от директора Гълъб Бочуков, се включиха в работата й като делегати, наред с представители на 61 театъра от 30 държави.

За членовете това е рутинна среща, на която се състоя смяна на борда на директорите и на президента на организацията. Обсъдени бяха иновативни технологии в театъра, зелена енергия, комуникации, както и новите проекти с хоризонт 2030 година. Конференцията подчерта важността на сътрудничеството между партньорите в днешната политическа обстановка в света, обясни за «Нов живот» Гълъб Бочуков.

Участието на кърджалийци приключи с нови идеи, проекти за сътрудничество с европейски партньори и предложение от Театър „Валенс“ – Франция към младите колеги за кастинг в Париж – Пролет, 2024. Информация за кастинга на страницата: http://www.danse-elargie.com/

Припомняме, че през 2019 година Театрално-музикален център – Кърджали стана първият български театър, приет в Европейската театрална конвенция. Народният театър «Иван Вазов» се присъедини едва миналата година.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *