Протестът срещу Боби Михайлов и БФС – феновете хвърлят бомбички срещу полицията, тя отговори с водно оръдие

Футболните фенове на различни клубове от страната, сред които на ЦСКА и „Левски“, безпрецедентно се обединиха и излязоха на протест срещу 18-годишното управление на Борислав Михайлов в БФС. В същото време на националния отбор на България предстои европейска квалификация срещу Унгария при закрити врата на стадион „Васил Левски“ от 19 часа.

Полицията в София пък взе безпрецедентни мерки, за да не допусне привържениците в подстъпите на спортното съоръжение, което се остане празно. Стигна се до сериозни сблъсъци. Полицията използва две водни оръдия, сълзотворен газ и палки, за да изтласка протестиращите от района на стадиона. Има сериозно ранени.

19,00 часа

Мачът започна. Феновете запалиха няколко кофи за боклук и отново тръгнаха към полицията. Въз входа на блок на „Гурко“ човек е пребит зверски от полицията. Не се знае какво е състоянието му. Идва линейка към мястото. Бесни фенове потрошиха полицейски бус на „Васил Левски“ до Министерството на спорта. Взеха полицейските щитове и всичко вътре.

Полицията в София пък взе безпрецедентни мерки, за да не допусне привържениците в подстъпите на спортното съоръжение, което се остане празно.

18,40 часа

Полицията предприе мерки и изтласка всички протестиращи по ул. „Гурко“. Започна да разпръсква феновете. Започнаха да налагат с палки и да пръскат със спрей – и тези на първа линия, но и минувачите, чак към Министерството на спорта. Има хора, стоящи със семействата си на тротоара с наранявания. Един човек е със счупена ръка от удар с палка.

8,20 часа

Напрежението около стадиона рязко ескалира. Футболните запалянковци започнаха да хвърлят бомбички и ракети срещу полицията. Полицията изкара водното оръдие на барикадата и предупреди, че ако не спрат, ще бъде употребена сила.

17,50 часа

Протестиращите пеят химна и искат оставка.

17,40 часа

Феновете на ЦСКА блокираха ключово кръстовище в близост до стадион – „Орлов мост“.

17,30 часа

Български и унгарски фенове идват заедно на протеста срещу ръководството на БФС около Националния стадион „Васил Левски“. Всички подстъпи към „Евлоги Георгиев“ – от „Драган Цанков“ и от „Орлов мост“ са блокирани от полицията. Всички фенове ще бъдат събрани в зоната от Министерството на спорта (бул. „Васил Левски“) по ул. „Гурко“, малко преди „Евлоги Георгиев“.

17,00 часа

Униформените са оформили периметър около Националния стадион от Орлов мост, край паметника на Съветската армия и в Борисовата градина пред стадиона на ЦСКА „Българска армия“ и около спирката на градския транспорт на ъгъла на булевардите „Драган Цанков“ и „Евлоги Георгиев“.

Източник: glasove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *