Обичаме математиката, заявиха най-малките чернооченци Кметът Айджан Ахмед присъства на сътезание в детска градина „Знаме на мира“

Исмет ИСМАИЛ

Малчугани от Черноочене заявиха, че обичат математика, защото тя е навсякъде около тях. Подготвителната група „Калинка“ в детската градина „Знаме на мира“ се включиха в математическо състезание.

Учителите бяха подготвили забавни игри, с които провокираха  детската любознателност към света на математиката. Задачите бяха съобразени с учебното съдържание за съответната възраст, с акцент върху креативността, логическото мислене и творческите способности на децата.

Това състезание имаше за цел също да популяризира добрия педагогически опит и активната работа на учителите с децата. Организирането на този своеобразен празник на знанието научи децата на толерантен състезателен дух и сътрудничество, каза директорът на ДГ „Знаме на мира“ Елмаз Апти.

Гости в детската надпревара бяха кметът на община Черноочене инж. Айджан Ахмед, председателят на Общински съвет-Черноочене инж. Месру Мюмюн, директорът на Средно училище „Христо Смирненски“ с. Черноочене Юлия Чортленева и заместниците й Мехмед Сали и Яна Делчева, както и родители.

Кметът поздрави учителите и родители с инициативата. Той подчерта, че един от основните приоритети на общинската управа ще продължава да е подобряване условията, в които се осъществява учебно-възпитателния процес.

Общината ще продължава да дофинансира от общинския бюджет издръжката на слетите и маломерни паралелки по училищата, увери той.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *