Нека подкрепим бъдещия български шампион във Формула 1

Младият ни и талантлив пилот Никола Цолов не спира да постига успехи в шампионатите в Европа.Той е само на 16 години, но се състезава във Формула 3. Това го прави първият българин достигнал до това ниво в историята на моторните спортове в България. Тази година Никола прави огромен скок в своята кариера, като дебютира във Формула 3 и отбеляза точки и две влизания в Топ 10. Идващата година Цолов ще добави още една година като член във Формула 3, в актива си, като амбициите му са насочени към това да заеме челните позиции в шампионата на FIA. Едно от основните предизвикателства пред него е събирането на достатъчно средства, за да може да продължи да представя на световно ниво себе си, страната ни и да преследва голямата си мечта – да бъде първият български пилот във Формула 1.

Сумата е необходима за екипировка, обучения и практически сесии, такси и разходи за всяко състезание. Кариерата и пътят на Никола е финансиран от семейството му, което влага всичките си средства, усилия и време зад него и търси различни спонсори. Спонсорите вече допринасят значителна сума, но тя е недостатъчна, за да се осигури мястото на Никола в решетката на Формула 3, през 2024 година.

Необходими са още поне 100 000 евро, като всяка набрана сума ще бъде инвестирана в състезателната кариера на Никола Цолов. Нека всички фенове, съмишленици, любители на моторните спортове и на амбициозните, целеустремени млади хора да го подкрепим с тази кампания.

Желаещите ще имат възможност да помогнат на младия Никола до 31 януари 2024 година ТУК.

В биографията на Никола Цолов има много успехи, а именно:

  • Шампион на Испанската Формула 4 за 2022 година, където записа 13 победи, 18 подиума и 17 най-бързи обиколки от 21 старта и събра рекордните 400 точки. Видео от успеха може да видите ТУК.
  • Първият, избран да бъде подкрепян в кариерата си от А14 Maganement, новосформиранатамениджърска компания на легендата във Формула 1 Фернандо Алонсо.
  • Третият най-млад пилот в света, който отбелязва точки във Формула 3 в дебютния си сезон.

Източник: uspelite.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *