Пампорово се готви за старт на ски сезона на 15 или 16 декември

В Пампорово наблюдават отблизо прогнозата за времето и очакванията са ски сезонът да стартира около 15-16 декември.

Това стана ясно от думите на изпълнителният директор на Пампорово АД Мариян Беляков.

Ще направим всичко възможно да отворим колкото се може повече писти, заяви Беляков и поясни, че ски зоната ще се отваря поетапно.

При наличие на благоприятни условия за изкуствен сняг, Пампорово вече има готовност да подготви задоволителен брой ски писти само за 72 часа.

През новия зимен сезон туристите в Пампорово ще се радват на нов модерен шестседалков лифт с капацитет от 3 хиляди човека на час, както и обновена южна ски зона и нов детски снежен парк на ски център Малина.

Лифтът от Малина до Снежанка е чисто ново съоръжение, което притежава най-модерната технология на задвижване (direct drive), значително намаление на шума, пътека за подреждане на пътниците с цел по-голяма запълняемост на седалките, което ще елиминира проблема с опашките дори и в най-натоварените дни от сезона.

Съоръжението ще позволи комфорт и бързина при качване на пътниците до връх Снежанка и е подходящо, както за начинаещите скиори, така и за опитните.

Туристите ще могат истински да се насладят на черните и червени северни писти в курорта, подсигурени с надеждна система за изкуствено заснежаване.

Вземи ски карта SELECT или сезонна лифт карта за пистите в Пампорово на специална цена в предварителна продажба до 10-ти декември на pamporovo.me

Добре познатите ски карти Select са без фиксирани дати за стартиране на ползването им, а клиентите сами избират кога да ги ползват в рамките на зимния сезон.

Активирането им става с първото преминаване, през който и да е турникет в ски зоната, в рамките на предстоящия зимен сезон и важат за последователни дни в зависимост от вида на картата.

В промо периода до 10 декември еднодневната лифт карта влиза в продажба на цена 82 лева за възрастен, 65 лева за младежи до 17 години и 49 лева за деца до 12 години.

На същия принцип, в два промоционални периода, могат да се закупят и двата вида сезонни лифт карти – сезонна за делнични дни и сезонна без ограничения.

За първи път в предварителна продажба е и ски карта Неделя сутрин Select, която важи за ползване в ден неделя от 08:45 до 12:45 часа, без предварително фиксирана неделя.

Лифт картите могат да се закупят или презаредят през уеб магазина на webshop.pamporovo.me, а получаването им става през pick-up устройствата, картоматите или на касите в курорта.

Всички закупили лифт карта за ски зона Пампорово ще могат да ползват като бонус ски зоната на Чепеларе, когато последната е отворена.

През този зимен сезон най-малките ще се радват на нов снежен парк за обучение на начинаещи деца на ски център Малина.

Новата зона ще се обслужва от аниматори по снежни спортове, които ще забавляват и обучават децата по групи, допълвайки работата на детската ски градина на Пампорово АД.

Децата ще ползват нова ски пътека, пързалка за спускане с туби, трасета с виражи и забавни препятствия.

С цел подобряване на услугите за своите гости, Пампорово АД придоби напълно автоматизирана машина, тип робот, за обработка на ски и сноуборд.

Машината притежава най-съвременната технология за обработка, шлайфане и обкантване.

Новият сервиз позволява ските и бордовете да бъдат заточвани и променяни индивидуално под различен ъгъл спрямо желанието на клиентите и съобразно предпочитанията им за каране.

Новата машина робот се намира в гардероба на Пампорово АД на ски център Малина.

За сезона хотел Перелик 5* е подготвил допълнителни удобства за най-малките – нов детски басейн с дълбочина до 80 см в спа център Body & Soul SPA Lounge и детски клуб с аниматори за малчугани от 3 до 10 години.

Като част от дългосрочната стратегия за свързване на връх Снежанка със Смолянски езера, за новия сезон Пампорово АД разширява ски зоната в южна посока, като възвръща една любима зона за забавления, която последните няколко години не функционираше.

Поставени са 12 нови оръдия по южните писти, които да осигурят постоянна снежна покривка.

Планира се да бъде изградена фън зона и място за фрийстайл. Тази зона ще се обслужва от стационарен ски влек Академика, както и от възстановения 200-метров мини влек в широката част на южните писти.

През януари Пампорово домакинства на Световната купа по сноуборд на от календара на FIS.

Състезанието, което ще се проведе на 20 и 21 януари на писта Стената, ще посрещне най-добрите състезатели в тази дисциплина от цял свят, със специалното участие на Радослав Янков и безспорно ще бъде зрелищно.

Очаква се състезанието да бъде гледано от милиони хора по целия свят чрез директно броадкаст излъчване по телевизията и лайфстрийминг в онлайн платформи.

Смолянинфо.ком

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *