Изграждат пасарел над пътя за „Маказа“ в Черноочене

Исмет ИСМАИЛ

Кметът на Община Черноочене инж. Айджан Ахмед подписа договор за финансиране по спечелен проект за изграждане на пасарел над международен път I-5 /Хасково-Кърджали-ГКПП „Маказа“/.

С изпълнението на работния проект на пасарела ще се реализира безопасно преминаване на пешеходци, велосипедисти и инвалиди между новия „Квартал 4“ и центъра на село Черноочене.

инж. Айджан Ахмед

Заданието е по процедура на Местна инициативна група „Минерални бани – Черноочене” по мярката за подкрепа за инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура от Стратегията за Водено от общностите местно развитие.

Споразумението е тристранно – между Държавен фонд „Земеделие“, Сдружение МИГ „Минерални бани – Черноочене“ и Община Черноочене.

На пасарела ще има и монтиран асансьор за обслужване на трудно подвижни  инвалиди.

В момента с отварянето на ГКПП „Маказа“ значително е нараснал интензивността на автомобилния поток. Преминаването на хората е изключително рисковано и крие реални опасности от нещастни случаи.

Реализацията на проекта е част от финализиране на дългогодишните дейности за създаване и цялостно благоустрояване на „Квартал 4“. В района са построени над 60 нови къщи, като значителна част са върху общински парцели.

В квартала е приключило благоустрояването. Вече е изградена електропреносната, ,ВиК“ и канализационна мрежа. Асфалтирани и благоустроени са улиците. Оформени са паркови пространства и е монтирано парково осветление“.

Кметът на Община Черноочене инж. Айджан Ахмед подчерта, че основна цел на общинската администрация е подобряване качеството на живот и създаване комфорт на населението на общината, реализирана чрез пространствени решения.

🔽Последвайте ни и във Facebook 🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *