Южната ни съседка преразглежда пакета all inclusive За турците се въвежда пакетът „плащате, колкото използвате“

Представители на турската туристическа индустрия предлагат да се преразгледа форматът all inclusive в хотелите, при който туристът сам ще избира какви храни и напитки ще плаща. В същото време утвърдената и популярна система, предимно сред чужденците, ще се запази, отбеляза ръководителят на Средиземноморската асоциация на хотелиерите и операторите Каан Кавалоглу.

Бизнесменът мотивира необходимостта от тази инициатива с увеличаване на разходите в трудната икономическа ситуация в Турция, както и със създаване на нови видове услуги за туристите с ценово предимство. Предложеният модел с кодово наименование „плащате, каквото използвате“ е фокусиран основно върху опцията за безалкохолно all inclusive. „И тя ще стане част от тази система“, каза Кавалоглу.

В Турция има хотели със система all inclusive без алкохол, през последните години се продават и турове с безалкохолен all inclusive, насочени главно към семейни ваканции, включително на руския пазар. Подобен туристически продукт обаче не се произвежда масово и няма да стане алтернатива на вече установената система, уточняват от Асоциацията на турските туристически агенции. „Това е въпрос на избор, някой иска халал формат на ваканция, някой предпочита традиционен. Правото на избор трябва да остане за тези, които купуват пакета“, каза събеседникът на агенцията.

Според туроператорите туровете до Турция с безалкохолен all inclusive са със 7-10% по-евтини от обикновено. Не се съобщава колко по-икономичен ще бъде форматът „платете толкова, колкото използвате“ от традиционните пакети.

Факти.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *