Момчилградските тенисисти изпращат успешна година, гледат уверено напред И през 2023-та родопското градче беше желан домакин на национални и международни състезания

Валентина ИВАНОВА

Младите надежди на прочутата, авторитетна и уважавана школа по тенис на маса в Момчилград изпращат 2023 година с гордост и удолетворение от постигнатите резултати.

На държавните отборни първенства на България те спечелиха две втори места: при кадети до 15 години в състав: Ивайло Караусев,Окан Джелил и Джанер Юсеин и при мини кадети до 13 години в състав: Джанер Юсеин,Айтунч Юсеин и Сердар Мехмед. Момичета до 13 години Едже Бейсим,Симона Караиванова,Дамла Сабри и Ирем Джелил постигнаха трето място.
Две четвърти места завоюваха девойки до 19 години Елиф Ибрям, Есел Ибрахим, Селен Мустафа и Сезен Мустафа и кадетки до 19 години в състав: Есел Ибрахим,Селен Мустафа и Сезен Мустафа
Момичета до 11 години Дамла Сюлейман, Ирем Джелил, Берил Мустафа и Шанан Боюклиева завоюваха пето място.

В индивидуални първенства на България във възрастите до 11,13,15 и 19 години бяха спечелени 15 медала – 6 сребърни и 11 бронзови.

От участие в други национални и регионални турнири са спечелени 28 медала – 12 златни,6 сребърни и 7 бронзови.

Успешни състезатели на момчилградската тенис школа бяха забелязани от Федерацията. Покана за разширения състав на националните гарнитури получиха: Елиф Ибрям, Есел Ибрахим, Ивайло Караусев, Окан Джелил и Айтунч Юсеин.

През 2023 г. Момчилград беше домакин на два турнира за деца до 13 и до 15 години: под шефството и за наградите на „Ротари клуб“ Момчилград и за купите „Даниела Гергелчева“, финансиран по програма на Министерството на младежта и спорта.

Завърши есенният етап от Държавното отборно първенство по тенис на маса в групите „Б“ при жените и „В“ при мъжете.
За първи път децата на СКТМ „Родопи“ Момчилград се включиха тези елитни първенства и постигнаха отлични резултати.

При жените,15 годишните момичета постигнаха 10 убедителни победи срещу „Стоянстрой“ 2 Пловдив, „Марек76“ Дупница, „Асарел Медет“ Панагюрище, „Сирис“ Челопеч и „Марек Дигеста спорт“ Дупница.

При мъжете,15 годишните момчетата спечелиха 8 убедителни победи серщу „Смаш“ 2 Димитровград, „Торнадо“ 7 Стара Загора, Пазарджик, „Бриз“ Поморие, Орфей“ Смолян, „Загорец“ Нова Загора, „Мълния“ 2 Ямбол и „Морски вълци“ Бургас.

С отличното си представяне младите надежди на Момчилград са лидери и дават сериозна заявка през следвщия сезон да играят в по горните републикански групи.

Своя принос за успехите на клуба дадоха и ветераните, които спечелиха в Държавното отборно първенство шампионска титла при мъжете във възрастта над 70 години и второ място при жените във възрастта 40 години.
От държавните индивидуални първенства и от международни турнири в България и в чужбина спечелиха 25 медала: 12 златни,5 сребърни и 8 бронзови.
М.с. Димитър Караиванов спечели Балканската титла на двойки мъже и трето място в личното първенство. Достойно се представи и на Световното първенство за ветерани,проведено в Мускат, Оман.

Момчилград отново се превърна в основен център на тениса на маса. Привлекателен и желан домакин на вътрешни и международни прояви. През годината града предостави своята прекрасна и модерна спортна база за провеждане на шест състезания,като се прояви като гостоприемен и отличен организатор на тези първенства.

Управителният съвет на клуба изказва своята благодарност на общинското ръководство на Момчилград за постоянната подкрепа и съдействие, на спонсорите и на треньорите – Сабри Сюлейман, Мелиса Осман и Гюллю Мехмед.

През годината ръководството на клуба работи и изготви три проекта по програми на ММС за подпомагане на Спортните клубове в тяхната дейност.

🔽Последвайте ни и във Facebook 🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *