Австрия и Германия предотвратиха терористични актове по Коледа Мишена са били службите в църкви в Кьолн, Виена и Мадрид

В Австрия и Германия са арестувани няколко души по подозрение, че са планирали терористични атаки срещу църкви в Кьолн, Виена и Мадрид. Смята се, че става дума за ислямисти, които са имали за цел коледните служби, съобщават германската агенция DPA и вестник Bild. Според съобщенията в медиите групата, която е планирала атаките, може да е свързана с терористичната организация „Ислямска държава Хорасан“, която се появи през 2014 г. и се счита за свързана с талибаните.

Като част от операцията австрийските служби са задържали няколко души. Арести са извършени и на територията на Германия, пише Bild. Официален коментар от двете страни не е правен, но в събота виенската полиция предупреди за „повишен риск“ по време на коледните празници поради увеличените терористични заплахи.

В средата на декември също бе съобщено за арести по подозрение в тероризъм в Германия, Дания и Нидерландия. Трима са били задържани в Берлин, един в Ротердaм. Други трима души са арестувани в Дания. Местни медии съобщиха, че те ще бъдат обвинени за тероризъм и ще бъдат изправени пред съдия за предварителен разпит.

СЕГА.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *