Борисов за Шенген: Ако днес по обед не получим документа, не е добре в дипломацията

Нищо не налагаше да се избързва с коментарите. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира темата за Шенген.

Винаги съм казвал, че в Брюксел докато всичко не е договорено, нищо не е договорено. Младостта изигра лоша шега и в Румъния и у нас. В момента всичко направено е подложено на съмнение. Ако днес по обед не получим документа, не е добре в дипломацията. Никога не се прави така, но няма смисъл да се връщаме назад. Ако не стане днес, ще стане през януари, което е близо до изборите в Австрия. Провеждаме страшно много консултации, посочи Борисов.

Поговорката, че до нашия казан в ада не трябва да има дяволи изигра лоша шега на България. Има пасив за България, но ще се справим, заяви той. Трябвало малко търпение и да се мисли за следващите стъпки, защото Еврозоната чака.

Ще се приемат закони след празниците. Нищо не налагаше да се избързва с коментари. Но понеже вие бързате, пуснахте румънците, нашите и те коментираха и стана тя, каквато стана, заяви Борисов.

Изпращането на военнослужещи, без решение на НС не може да се случи. Това заяви в Стара Загора лидерът н ГЕРБ Бойко Борисов по адрес на заявките на министъра на отбраната Тодор Тагарев, че може да изпратим наши части в Украйна. Бившият премиер обясни, че макар и солидарни за случващото се в Украйна и Газа, най-вече са солидарни с българския народ, а той не желае участие във военни действия. „Няма да допуснем България да участва във военни действия. Това е важно решение, което сме спазвали години наред“, отсече Борисов. И посочи, че е едно да подпомагаме нападната държава, както правят 50 държави, друго – да пращаш военни части. „Чудя се на Тагарев как може да говори без да е говорил с мнозинството в парламента. Българите трябва да знаят, че това няма да се случи“, разгневи се той на изявленията от военния министър.

Борисов се среща в Стара Загора с кметове. Те ще разговарят за парите за проекти на общините, които са включени в бюджета.

50 млн. лв. от бюджета се отпускат само за Стара Загора. Ще бъдат обновени блокове, детски градини, улици, общо 8 обекта, които са с готови проекти, каза кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

15 млн. лв. се дават за Чирпан, каза кметът на града.

162 млн. са парите за Стара Загора общо, заяви Теменужка Петкова.

Ние с Асен Василев това успяхме да направим, заяви Борисов.

И допълни, че и за кметовете на БСП има много голямо финансиране. Поредната неистинска новина се оказа твърдението, че с Асен Василев ще ги лишим, допълни той.

Дефицитът е към 2,5 в момента, ще останат още към милиард за инфраструктурни проекти. Всички имат своята роля – и ПП, и ДБ. Има голям шанс да се случи пътят Търново – Русе и Хаинбоаз, заяви Борисов.

Мисля, че можем да кажем и позитивни неща в края на годината, изтъкна лидерът на ГЕРБ.

Епицентър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *