Камион се вряза в група пешеходци в Германия, има жертви и ранени 63-годишният шофьор е качил превозното средство на тротоара на търговска улица, за да заобиколи спрял автобус

Жена и нейната 11-годишна дъщеря загинаха, а 9-годишният ѝ син беше ранен наред с още две жени, след като камион се вряза в група пешеходци в центъра на югоизточния германски град Пасау, предаде ДПА, като се позова на местната полиция.

Майката е загинала на място, а дъщерята е починала по-късно в болница. Тежко ранена е 70-годишна жена, а контузиите на друга – на 45 г., са леки. Ранените са били откарани в болница с хеликоптер. За момента състоянието на останалото без майка момче не е ясно, посочва ДПА.

Полицията съобщи, че 63-годишният шофьор е правил доставка по обичаен маршрут, когато е качил превозното си средство на тротоара на търговска улица, за да заобиколи спрял автобус. Шофьорът, който също е с контузии, е получил медицинска помощ и след това е бил задържан. Говорител на полицията не бе в състояние да каже дали водачът е бил под въздействието на алкохол или наркотици.

Районът на трагедията, разиграла се около 9:50 сутринта в петък местно време (10:50 бълг. вр.), е бил отцепен, като на място са пристигнали многочислени екипи на полицията, противопожарната служба и спешната помощ.

Говорител на полицията отхвърли версиите, разпространени в социални медии, че действията на шофьора може да са умишлени, с твърдението: „Твърдо убедени сме, че става въпрос за пътен инцидент“. Вътрешният министър на провинция Бавария, където се намира град Пасау, Йоахим Херман потвърди това становище. „На този етап няма улики за опит за убийство или действие с политически мотив“, заяви той.

По случая тече разследване, за да се установи дали е налице грешка при управлението на превозното средство, или причината е в технически проблем в камиона, който е бил откаран за преглед в полицията.

Херман и кметът на Пасау Юрген Дупер изказаха съболезнования на роднините на загиналите. Дупер заяви за местния в. „Пасау нойе пресе“, че е „дълбоко опечален и потресен“. Пасау, който има население от близо 50 хиляди души, се намира на германската граница с Австрия.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *