Ердоган обеща пробив към „Века на Турция“ Ердоган призова за „спиране на убийствата на мирни жители в Газа“

Цялата световна общност трябва да обедини усилията си за противопоставяне на убийствата на мирни жители в ивицата Газа, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган в новогодишно видеообръщение, съобщи Анадолската агенция.

„Всички страни и институции трябва да заемат единна позиция против убийствата на невинни деца и жени в ивицата Газа“, заяви турският лидер.

„Ние се надяваме на по-добро бъдеще за човечеството. За да настъпи то, така наречените демократични, свободни страни трябва да прекратят подкрепата за кървави терористи“, каза Ердоган.

Той подчерта необходимостта да бъдат предприети искрени усилия да се сложи край на конфликтите, включително на войната между Русия и Украйна, „които носят страдания за хората и разпиляват националните ресурси“.

„Трябва да видим, че богатството на обществата, което в продължение на векове е било експлоатирано, се използва за тяхното бъдеще, разцвет и сигурност“, допълни Ердоган.

Що се отнася до перспективите на развитието на Турция, той подчерта, че „целите на 2023 г. бяха само началото, през 2024 г. ние ще започнем нашия истински пробив към „Века на Турция“, като „отново демонстрираме особеното си място чрез производство, заетост, растеж и развитие“.

ВЕСТИ.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *