Легендарната режисьорка Ласка Минчева си отиде на Богоявление Под нейна режисура са създадени десетки емблематични предавания на Българската национална телевизия

На 82-годишна възраст на Богоявление почина една от легендите на Българската национална телевизия – режисьорката Ласка Минчева. Тъжната новина съобщи племенникът й Атанас Михайлов в социалната мрежа снощи.

„С прискърбие ви съобщавам, че днес в 19:00 часа, от този свят си замина моята леля и голям режисьор Ласка Минчева. Поклон пред паметта й“, написа той.

Ласка Минчева бе дясна ръка на големия Хачо Бояджиев – двамата бяха невероятен творчески тандем. Тя започва работа с него когато е само на 24 години. По онова време тя още следва тонрежисура в Букурещ, а Хачо Бояджиев току-що се е завърнал в родината от Канада. Харесва я как работи и се оказва щастливата й звезда. Учи я на максимализъм в професията. И макар че двамата са „два остри камъка“, се оказва че заедно „мелят“ добро „брашно“. „Замесват“ най-добрите ни забавни програми от времето на соца.

Под режисурата на Минчева са създадени десетки емблематични предавания на Българската национална телевизия, сред които „Мелодия на годината“, „Златният Орфей“, „Ален мак“, „С бъклица и дрян. Тя е и учител на няколко поколения телевизионери.

След като през 2018 г. режисьорката загуби дъщеря си Вихра Смилова, която страдаше от онкологично заболяване, здравословното й състояние бе тежко и за нея се грижеше нейният племенник.

Източник: dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *