Скандал! Тагарев не поканил депутатите на освещаването на бойните знамена Тагарев е опасен за националната сигурност на страната и колкото по-бързо си тръгне, толкова по-добре за страната, коментира Борислав Гуцанов от БСП, който също е част от делегацията във Виетнам.

Скандал!
Министърът на отбраната Тодор Тагарев не е поканил депутатите на освещаването на бойните знамена на Богоявленския водосвет на 6 януари.
Това се случва за първи път и е скандален факт. Не е имало такъв случай председателите на парламентарни групи да не присъстват на тази официална церемония, която е част от държавния протокол.

Бях информиран, че на Богоявление не е имало депутати и председатели на ПГ, предполагам, че става въпрос за някакво недоглеждане, коментира Росен Желязков от Виетнам, където е на официална визита.

По информация на Епицентър.бг нито един председател на парламентарна група не е получил покана, което предизвило недоволството им.
„Ще проверим защо не са били поканени шефовете на парламентарни групи“, коментира още Росен Желязков.

На площада пред Паметника на Незнайния войн до президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова беше само зам.-председателят на НС Росица Кирова.

Все пак и Богоявление като християнски празник, и Йордановден би трябвало да обединяват всички, защото това са общи празници, коментира Желязков. И изтъкна, че досега в НС не е имало прецедент да не са поканени всички народни представители.

А сега били поканени само председателят на НС и зам.-председателите, а обикновено от МО, които са организатори на празника, се изпращали писма както до шефовете на парламентарните групи, така и писма до целите групи.

Росен Желязков съобщи, че още утре писмено ще попита министъра на отбраната за случая.

Ще поискам информация, за да се прецени дали не са поканени от недоглеждане или става въпрос за особено отношение от страна на организаторите, коментира председателят на Народното събрание. Защото би било пък странно, ако нямаме информация за това и мотивите – да се върви по линия на парламентарен контрол, допълни председателят на парламента.

„Ако това е така, това е абсурдна ситуация, която за пореден път показва, че този човек е опасен за националната сигурност на страната и колкото по-бързо си тръгне, толкова по-добре за страната“, коментира Борислав Гуцанов от БСП, който също е част от делегацията във Виетнам.

„Тагарев е пътник, всички са вдигали ръце от него“, заяви депутат пред Епицентър. бг.

Източник: epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *