Петиция иска Хасково да се нарича Григордимитрово

Актьорът Бойко Кръстанов е споделил петиция със забавната идея за преименуване на Хасково на Григордимитрово. В онлайн петицията, споделяна във Фейсбук, вече са събрани 117 подписа, виж ТУК.

След като най-добрият ни тенисист Григор Димитров спечели титлата на турнира от сериите АТР 250 в Бризбейн, някои от феновете му спонтанно измислиха родният му град да носи неговото име. Другите предложения са Григордимитрово, Велико Гришово, Горен Григор, Нова Григора. Продуцентът Андрей Арнаудов не би се подписал в петицията, защото е шега, но признава, че е много смешна.

“Григор Димитров продължава да жъне успехи на тенис кортовете и да слави България по света. Според нас е крайно време той да последва стъпките на Иван Владимирович Мичурин и Георги Димитров и да бъде удостоен с честта български град да носи неговото име”, пише в онлайн петицията. Актьорът Бойко Кръстанов я сподели във фейсбук профила си, а под поста му се родиха още предложения за име – Гришово, а парк “Кенана” да стане парк “Мачкай Гришо”. Освен новото име на града някои вече обсъдиха и как да се казват две от улиците в него – ул. “Николшер Цингер”, която ще бъде пресечна на улица “Марияшар Апова”.

Xnews припомня, че през 2017 година, когато нашето момче спечели за първи път в Бризбейн, се появи идеята родното село Стойково на дядо му Господин, да се прекръсти на Григордимитрово.

Източник: xnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *