Оставиха в ареста рецидивист, обвинен в блудство с две деца в Димитровград

Състав на Окръжен съд-Хасково остави в ареста 34-годишен мъж, обвинен в блудство с две малолетни момичета в Димитровград, съобщиха от Съдебната палата.

Предполагаемият извършител е обвинен за продължавано престъпление и опасен рецидив, при които от средата на миналия декември до 14 януари е извършил блудствени действия спрямо 5-годишно момиче.

Същото обвинение му е предявено и за такива действия спрямо момиче на седем години, извършени на 24 декември 2023 г. също в Димитровград.

Според съда съществува опасност той да се укрие, тъй като е обвинен в извършване на тежко умишлено престъпление – блудство с две малолетни лица, извършено при условията на опасен рецидив.

Обвиняемият е и многократно осъждан. Съшият е характеризиран като изключително комбинативен, нагъл, агресивен и манипулативен. Злоупотребявал с алкохол, проявявал незачитане на всякакви правила и норми, както и неуважение към институциите. Бил склонен да заплашва жалващите се срещу него лица. Имал е и добре развити престъпни връзки, е установено още по делото.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд-Пловдив. Последният подобен случай на сексуален тормоз в региона, придобил публичност, бе в любимецкото село Белица. Тогава 19-годишен получи две години условно за блудство с 13-годишната си доведена сестра.

Източник: Дарик

Последвай ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *