Тенисистките от Ардино започват силно Европейското до 21 години Шампионатът се провежда в Скопие, столицата на Северна Македония

Валентина ИВАНОВА

Най-добрите тенисистки на Спортен клуб по тенис на маса „Юнак“ започнаха успешно участието си на Европейското първенство за младежи и девойки до 21 години. Шампионатът се провежда в столицата на Северна Македония от днес до 28 януари.

В състава на националния отбор са двете най-успешни и талантливи състезателки от Ардино – Цветелина Георгиева и Сиделя Мутлу, водени от своя треньор Бейхан Емин, който е и селекционер на представителния тим на България.

След първите мачове Цветелина завърши на второ място в своята група като по този начин се нареди сред 32 тенисистки до 21 години на Стария континент.

Двойката Цвети – Сиделя се класира на осминафиналите. Оспорваните двубои продължават.

Двете момичета от Ардино са далеч от пределната възраст на участничките, тъй като са още на 16-17 години, но отдавна мерят сили с по-големите и то успешно. Наскоро те се завърнаха от турския курортен град  Анталия, където се проведоха двубоите от турнира за Световната купа при младежите. В индивидуалната надпревара Цвети загуби на осминафиналите. Тя обаче спечели титлата на смесени двойки с партньора си Йоан Величков, състезател на »Марек Дигеста» – Дупница, който стана шампион на сингъл до 19 години.

Сиделя се бори здраво на четвъртфинала срещу силната състезателката на Германия Жоси Нойман, но отпадна.

 

Последвай ни във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *