Утре ще бъде слънчево, от събота – дъжд и сняг

Нов живот

През нощта ще преобладава ясно време. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са между 0° и 5°, в Кърджали – около 2°. Утре облачността ще е променлива, често значителна, но само на изолирани места в източната половина от страната и планинските райони ще превали слабо, предимно сняг. Ще остане ветровито с умерен, временно силен северозападен вятър и с него ще нахлува студен въздух.

Максималните температури ще са между 5° и 10°, в Кърджали – около 10°.

В събота ще се задържи доста ветровито, с умерен и временно силен северозападен вятър. Облачността ще е променлива, често значителна. Валежи от дъжд и сняг ще има на повече места в Северна и Източна България. Температурите ще се понижат, в неделя – дневните, в понеделник – и сутрешните.

По проходите в Стара планина ще вали сняг и ще има условия за виелици. В неделя вятърът ще отслабне, но в Източна България ще се задържи умерен, от север-северозапад.

В понеделник в западната половина от страната ще се ориентира от изток-североизток и ще е слаб, в източната все още ще е умерен, от североизток.

Във вторник и сряда вятърът отново ще е северозападен, предимно слаб. Облачността ще е разкъсана, в много райони до слънчево време, но сутрин на отделни места в низините и котловините ще има мъгла или ниска облачност. Ще започне затопляне, по-чувствително ще е в сряда.

В четвъртък северозападният вятър отново ще се усили. От запад на изток ще има временни увеличения на облачността, вероятността за валежи е малка.

Последвай ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *